Sunulan Hizmetler

Yangın Algılama Sistemleri

Yangın can ve mal kaybıyla sonuçlanabilen büyük bir felakettir. Yangının yayılması hızla olduğundan en hızlı müdahale en kısa sürede yapılmalıdır.Yangın algılama ve ihbar sistemlerinin görevi yangının kaynağının kısa sürede bulunarak en az kayıpla kontrol altına alınmasıdır. Bu nedenle yangın algılama sistemlerinin kurulumu, projesi çok önem taşımaktadır. Doğru projelendirme ve doğru ürün seçimi ile olabilecek felaketin önüne geçmek mümkündür.
 
Yangın algılama sistemlerinin çalışma prensibi; Sistemde bir yangın paneli bulunur. Panel çeşitli tip algılama elemanlarından (dedektörler, butonlar vb.) oluşur. Bu elemanlardan gelen uyarılarıları değerlendirip uyarı elemanlarını (sirenler, flaşörier vb.) aktif duruma getirir. Yangın Algılama Sistemleri çalışma prensibi bakımından iki ayrı bölümde değerlendirilebilir.
 
1 – Konvansiyonel Yangın Algılama Sistemleri
Sistemde kullanılan algılama paneli, algılama elemanlarının bağlandığı bölgelerden oluşmaktadır. Bölge sayısı panelin özelliğine göre değişebilir. ( 2,64) Her bölgeye 20 adet algılama elemanı bağlanabilir. Panel ayrıca yangın ihbar butonları ve sirenlerin bağlanacağı giriş ve çıkışlara sahiptir. Herhangi bir dedektör algılama yaptığında veya yangın ihbar butonuna basıldığında, algılama elemanı panel üzerinde hangi bölgeye ait ise o bölgeden uyarı sinyali gönderir.
 
2- Analog Adresli Yangın Algılama Sistemleri
Adresli sistemlerde algılama elemanlarının bağlandığı loop hatları mevcuttur. Bu hattın sayısı ve kablolama mesafesi kullanılan panele bağlıdır. Bir loop hattına 128 tane adresli dedektör buton vb. eleman bağlanabilir. Herhangi bir dedektör algılama yaptığında dedektörün yeri panel üzerinden tespit edilebilir.
 
Bünyesinde az sayıda algılama elemanı barındıran sistemler için konvansiyonel sistem yeterli olmakla beraber maliyeti daha düşüktür. Bu konuda size en iyi çözümü sunmak için hemen firmamızı arayarak keşif talebinde bulunabilirsiniz.